неделя, 19 февруари 2012 г.

Витата баница на мама (с подобрения)

Продукти:

1 пакет точени кори
300 гр. краве сирене
300 гр. извара
5 яйца
1 ч.л. сода за хляб
100 мл. олио
За заливката: 1 яйце и 2 с.л. масло (маргарин)

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с олиото, добавят се натрошеното сирене и изварата. Сместа се разбърква добре, прибавя се содата.
Отделят се 2 бр. кори и се мажат с приготвената смес. Навиват се на руло по дължина и се подреждат в предварително намазнена с масло тава. Реденето започва от центъра на тавата, спираловидно.
След това останалите кори 2 по 2 също се намазват с част от сместа и се подреждат в тавата за печене. След като и последната кора е завита на руло и поставена в тавата, баницата се залива с разтопеното масло (маргарин) и разбитото яйце.

Пече се в загрята до 200 гр. фурна за около 20 мин. до златисто.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар