събота, 18 февруари 2012 г.
Вариации с моркови
Придукти за 2 порции:
4 средно големи моркова
1 консерва 125 гр. риба тон
5 с.л. обезкостени маслини (микс зелени и черни)
магданоз - 1 шепа
За дресинга: сол, балсамов оцет и зехтин (на вкус)
Начин на приготвяне:
Морковите се обелват и настъргват. Заливат се с дресинга и се оставят за 30 мин. докато омекнат. Добавя се рибата и нарязаните маслини. Украсява се с магданоза.
САЛАТА СЪС СИНЬО СИРЕНЕ
Продукти за 2 порции:
4 ср. големи моркова
100 гр. синьо сирене
125 гр.консервирана риба тон
магданоз - 1 шепа
Дресинг: сол, балсамов оцет или лимонов сок, зехтин
Начин на приготвяне:
Морковите се обелват и настъргват, накисват се в марината, за да омекнат. Синьото сирене също се настъргва, добавя се към морковите заедно с рибата. Украсява се с магданоза.
ЕКЗОТИЧНА САЛАТА С ЯБЪЛКА
Продукти за 2 порции:
4 ср. големи моркова
1 зелена ябълква
1 шепа магданоз или копър
Меден дресинг: 1 ч.л. мед, 4 с.л. балсамико, 2 с.л. зехтин, сол
Начин на приготвяне:
Морковите и ябълката се настъргват, заливат се с дресинга и се остаят за около 30 мин. Украсяват се с магданоза или копъра.
ВИТАМИНОЗНА САЛАТА С РЯПА И ЦВЕКЛО
Продукти за 2 порции:
4 ср. големи моркова
1 средна глава цвекло
2 ряпи
магданоз на вкус
Меден дресинг: 1 ч.л. мед, 4 с.л. балсамико, 2 с.л. зехтин, сол
Начин на приготвяне:
Всички продукти се почистват и обелват. След това се настъргват и заливат се дресинга докато омекнат. На края се украсява с магданоза.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар