събота, 18 февруари 2012 г.

Вариации с моркови

Интересни факти за моркова 

САЛАТА С РИБА ТОН

Придукти за 2 порции:

4 средно големи моркова
1 консерва 125 гр. риба тон
5 с.л. обезкостени маслини (микс зелени и черни)
магданоз - 1 шепа
За дресинга:  сол, балсамов оцет и зехтин (на вкус)

Начин на приготвяне:

Морковите се обелват и настъргват. Заливат се с дресинга и се оставят за 30 мин. докато омекнат.  Добавя се рибата и нарязаните маслини. Украсява се с магданоза.


САЛАТА СЪС СИНЬО СИРЕНЕ

Продукти за 2 порции:

4 ср. големи моркова
100 гр. синьо сирене
125 гр.консервирана риба тон
магданоз - 1 шепа
Дресинг: сол, балсамов оцет или лимонов сок, зехтин

Начин на приготвяне:

Морковите се обелват и настъргват, накисват се в марината, за да омекнат. Синьото сирене също се настъргва, добавя се към морковите заедно с рибата. Украсява се с магданоза.


ЕКЗОТИЧНА САЛАТА С ЯБЪЛКА

Продукти за 2 порции:

4 ср. големи моркова
1 зелена ябълква
1 шепа магданоз или копър
Меден дресинг: 1 ч.л. мед, 4 с.л. балсамико, 2 с.л. зехтин, сол

Начин на приготвяне:

Морковите и ябълката се настъргват, заливат се с дресинга и се остаят за около 30 мин. Украсяват се с магданоза или копъра.

ВИТАМИНОЗНА САЛАТА С РЯПА И ЦВЕКЛО

Продукти за  2 порции:

4 ср. големи моркова
1 средна глава цвекло
2 ряпи
магданоз на вкус

Меден дресинг: 1 ч.л. мед, 4 с.л. балсамико, 2 с.л. зехтин, сол

Начин на приготвяне:

Всички продукти се почистват и обелват. След това се настъргват и заливат се дресинга докато омекнат. На края се украсява с магданоза. 







 






Няма коментари:

Публикуване на коментар