Продукти:
1 кг. тиква, тип цигулка
3 средно големи моркова
2 стръка праз лук (само предната част)
2 скилидки чесън
1 картоф
1/2 глава целина
200 мл прясно мляко
5 с.л. зехтин
сол на вкус
течна сметана
Начин на приготвяне:
Тиквата се обелва и нарязва на кубчета, морковите, празът и картофът също се почистват и нарязват на парчета. Всички продукти се поставят в тенджера, заливат се с вода и се оставят да заврат. Добавя се зехтинът, чесънът, целината и солта и продължават да се варят до омекване на зеленчуците. След това всичко се пасира и се разрежда с млякото. При необходимост може да надвишите посочената доза, според вкусът ви.
Сервирайте, като залеете с течна сметана за украса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар