неделя, 4 ноември 2012 г.

Ябълков щрудел

Продукти:

За тестото: 2 яйца
1 ч.ч. захар
250 гр. масло
1 ч.л. сода за хляб
4 ч.ч. брашно

За плънката:
1 кг. ябълки
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
1с.л. масло

Начин на приготвяне:

Размесете меко тесто, като първо смесите яйцата със захарта, след това добавите разтопеното масло, содата, изгасена с няколко каапки оцет, щипка сол и накрая брашното. Отделете 1/3 от тестото и го замразете във фризер.
През това време изчистете, обелете и настържете ябълките, добавете  маслото, канела и ванилия.
Разделете останалото бряашно на две части и разточете всяка от тях. Поставете първата в тавата за печене, покрийте с плънката и добавете втората част от тестото. Извадете замразеното тесто и настържете най-отгоре.
Печете в умерена фурна около 30 мин. докато щруделът придобие златист цвят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар