неделя, 30 декември 2012 г.

Негърче - подслаждане като за финал!!!

Продукти:
За тестото:
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
2 1/2 ч. ч. брашно
4 с. л. какао

За глазурата:
4 с.л. масло (маргарин)
150 гр. черен шоколад
1 ч. ч. пудра захар
1 ч.ч. вода
1 жълтък

Начин на приготвяне:
Тестото се приготвя като всички продукти се объркват добре в последователността, описана по-горе. Сместта се изсипва в тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20-25 мин.


Глазурата се приготвя като на водна баня се разтопи шоколада, добавят се маслото, захарта и водата и се бърка, докато сместта стане хомогенна. Така приготвеният топинг се оставя да изстине, прибавя се жълтъка и се залива предварително нарязания на ромбове, изпечен сладкиш.